top of page
1/9

La nostre casa 

Can Cua, també conegut com Can Parés de Ter està, com el seu nom indica, al marge esquerra del riu Ter, dins del terme municipal de Sant Gregori i a uns cinc kilòmetres de la ciutat de Girona.

 

Situat en un espai muntanyós, rodejat de boscos de la muntanya de Can Soms, al peu de Sant Grau i amb la vall de Bescanó al fons.

L'any de la seva construcció s'ha perdut de la memòria amb el pas del temps i esdeveniments de la vida, però segons algunes dades, es pot parlar de principis del segle XVIII.

 

Masoveria en que la seva gent vivia de la feina del camp i dels boscos, que per subsistir conreaven el seu propi hort, criaven el bestiar, mataven el porc i es feien el pa, i si alguna cosa sobrava la portaven al mercat.

En que la gent era sempre benvinguda, així ho demostraven plantant un xiprer a l'entrada de la casa, senyal de un plat a taula pel foraster o amb dos senyal d'un plat i un llit per dormir.

Records d'uns temps passats que ja no tornaran...

 

Els xiprers segueixen donant la benvinguda. La tranquil·litat, la il·lusió de viure a plena natura, rodejats de camps i boscos i amb la seguretat d’ésser molt ben atesos, tot això si que encara hi és.

És el que us oferim a CAN CUA.

.........................................
bottom of page